Tips & Tricks | Ändra fönsterstorlek med mitten som utgångspunkt

01 Jun 2024

En smidig funktion för fönsterhantering på Mac

När du använder din Mac och behöver ändra storleken på ett fönster, har du säkert märkt att du kan dra från en sida eller ett hörn för att justera storleken. Men visste du att det finns ett enkelt sätt att göra denna process ännu smidigare?

Så här gör du:
  1. Dra med musen: När du drar din mus från en sida eller ett hörn av ett fönster för att ändra storleken, gör detta som vanligt.
  2. Håll ner alternativ-tangenten: För att ändra dimensionerna av fönstret med mitten som utgångspunkt, håller du ner alternativ-tangenten (Option) samtidigt som du drar.

 

Tips & Tricks från Macpatric

Varför är detta användbart?
  • Precision: Genom att ändra storleken med mitten som utgångspunkt, kan du behålla fönstrets position mer exakt utan att behöva justera det efteråt.
  • Effektivitet: Det sparar tid och gör det enklare att arbeta med flera fönster samtidigt, särskilt när du behöver ha en specifik layout.

 

Exempel på användning

Föreställ dig att du arbetar med flera dokument och behöver justera storleken på ett textredigeringsfönster utan att det flyttas ur sin position. Genom att använda alternativ-tangenten kan du snabbt och enkelt göra detta utan att påverka fönstrets centrala position på skärmen.

Så här tycker vi på Macpatric

Att ändra fönsterstorlek med mitten som utgångspunkt är en enkel men kraftfull funktion som kan förbättra ditt arbetsflöde på din Mac. Prova det nästa gång du behöver justera storleken på ett fönster och upplev skillnaden det kan göra!

Med dessa tips hoppas vi på Macpatrics att din upplevelse av MacOS blir ännu bättre. Har du fler frågor eller tips att dela med dig av? Lämna en kommentar nedan!

För fler insikter och tips, följ vår blogg och håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och guiderna för din Mac!

--> Fler tips & tricks

Kontakta oss

Liknande läsning

Tips & Tricks | Anpassa din menyrad på macOS
Menyraden längst upp på ditt macOS-skrivbord kan anpassas för att inkludera de inställningar du använder mest (och eliminera de du...
Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac
Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS...
Klisterlapparna på tur: Apple och hållbarhet
Apple har länge varit en pionjär när det gäller hållbarhet och miljövänliga initiativ. Men när de nyligen beslutade att sluta...