Nytt Apple Special Event spikat - 12 september (live-streamas)

01 Sep 2017

Apple håller traditionen vid liv och håller åter igen ett nytt Special Event i början av september. Tisdag 12:e september är datumet som gäller. Detta innebär att Apple har gjort detta 6 år i rad (2012–2017). Vanligtvis har det i princip bara handlat om att annonsera en ny iPhone-modell (eller två), men denna gången finns det en viss möjlighet att det kan bli tal om nyheter på Mac-fronten.

Så här ser Apple-äpplet från inbjudan ut:

Normalt sett brukar det finnas mer eller mindre dolda ledtrådar i grafiken kring vad för nyheter som är att vänta. Vad denna inbjudan har skvallrat om återstår att se efter att eventet har arrangerats.

De Mac-nyheter som skulle kunna pulas in handlar om att visa upp kommande Mac OS v10.13 (High Sierra) och annonsera ett datum när den finns för gratis nedladdning från Mac App Store. Dessutom kan nya iMac Pro komma att visas upp ihop med ett lanseringsdatum. Om inte detta kommer att ske bör det kunna bli ett nytt Special Event, troligtvis i oktober, för detta.

Annars är den solklara nyheten att Apple visar upp iPhone-nyheter där det i princip står klart att det kommer en iPhone 7s (standard och plus) och en iPhone 8-eller-vad-den-kommer-heta. Samt att presentera ett datum då nya iOS 11 ska släppas.

När det gäller nytt kring Apple TV och Apple Watch återstår det att se om det sker i samband med eventet den 12:e september eller ej. Om det inte sker där och då bör det bli ett oktober-event med nyheter som ny Apple TV, ny Apple Watch och nya iMac Pro.

För alla oss miljontals människor som ej tillhör VIP-folket som får den stora äran att se eventet på plats i den nya Steve Jobs Theater är det glädjande att Apple åter igen kommer att live-streama eventet.

Denna länk gäller för att kolla på streamen 12:e september (10:00 på förmiddagen lokal tid i Cupertino):

https://www.apple.com/apple-events/september-2017/

Observera systemkravet för den enhet som skall ta emot streamen. Så här skriver Apple själva:

"Requirements: Live streaming uses Apple’s HTTP Live Streaming (HLS) technology. HLS requires an iPhone, iPad, or iPod touch with Safari on iOS 7.0 or later, a Mac with Safari 6.0.5 or later on OS X v10.8.5 or later, or a PC with Microsoft Edge on Windows 10. Streaming via Apple TV requires an Apple TV (2nd or 3rd generation) with software 6.2 or later or an Apple TV (4th generation)."

Liknande läsning

Från innovation till verklighet: Apple presenterar MacBook Air 15”, Mac Studio och Mac Pro med M2
06 Jun 2023
Att säga att Apples WWDC 2023 keynote var fullspäckad vore en underdrift. Företaget introducerade Vision Pro, deras första äventyr in...
Ögonen på Framtiden: Apple Vision omdefinierar digitala gränser på WWDC 2023
06 Jun 2023
Apple har tillkännagivit ett "förstärkt verklighet-headset" eller "augmented reality-headset" som det heter på amerikanska. Apple Vision Pro blandar sömlöst den verkliga...
Fynda en proffs-MacBook Pro 16"
17 Maj 2023
Upplev det bästa med MacBook Pro M2 - ultimat kraft och prestanda. Utforska vårt exklusiva sortiment hos Macpatric och upptäck...