Ny Firmwareuppdatering för Apple AirTag: Allt du behöver veta

19 Mar 2024

Apple har nyligen påbörjat lanseringen av en ny firmwareuppdatering för sina AirTag-föremålsspårare, märkt som version 2.0.73 med byggnumret 2A73. Detta är den första uppdateringen sedan version 2.0.61, som släpptes i oktober förra året med buggfixar och andra förbättringar. Detaljerna kring de nya funktionerna eller förbättringarna i version 2.0.73 är ännu inte offentliggjorda, eftersom Apple inte har uppdaterat sina supportdokument med information om den senaste utgåvan.

Läs även Macpatrics artikel --> Nio användningsområden för AirTag

Hur uppdateringen fungerar

Uppdateringen till din AirTag sker automatiskt och trådlöst när enheten är inom räckhåll för din iPhone. Det finns inget sätt att manuellt tvinga fram uppdateringen; den bästa metoden är att se till att din AirTag är nära din iPhone, vilket möjliggör att uppdateringen sker automatiskt över tid.

Först ut är 1% av användarna som får uppdateringen redan idag. Den 26 mars expanderar det till 10% av användarna, och den 2 april till 25%. Slutligen, den 9 april, kommer uppdateringen att vara tillgänglig för alla. Det är ett stegvis upplägg som säkerställer att allt flyter på utan problem.

Så här kontrollerar du din firmware-version

För att kontrollera vilken firmwareversion din AirTag har, följ dessa steg:

  1. Öppna appen Hitta på din iPhone.
  2. Gå till fliken Föremål i navigeringsfältet längst ned.
  3. Välj din AirTag från listan över föremål.
  4. Tryck på din AirTags namn för att visa dess serienummer och firmwareversion.

 

Det är viktigt att notera att om din AirTag inte visar den senaste firmwareversionen finns det inget sätt att manuellt tvinga fram uppdateringen. Den bästa metoden är att se till att din AirTag är inom räckhåll för din iPhone.

Även om vi väntar på mer detaljerad information om vad uppdatering 2.0.73 innebär, visar Apples kontinuerliga uppdateringar av AirTag sitt åtagande att förbättra och finjustera användarupplevelsen. För att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna och funktionerna rekommenderas det att regelbundet kontrollera din AirTags firmwarestatus och hålla ögonen på uppdateringar från Apple.

Mer läsning om AirTag -- > Spårningsteknik i fokus: Jämförelse av Apple AirTag, Tile, Samsung Galaxy SmartTag och andra

Liknande läsning

Nuvarande och framtida perspektiv av Apple AirTag – en överblick från Macpatric
Apples AirTag har blivit en populär produkt för att hålla koll på personliga tillhörigheter. Enligt rapporter från Bloomberg och analyser...
Macpatric och OWC: Partnerskapet som definierar teknik och kvalitet
Macpatric är den officiella svenska Premium-partnern till Other World Computing. OWC erbjuder ett brett sortiment av tekniska produkter kända för...
ResEdit: Från revolutionerande utvecklarverktyg till inspirationskälla för modern design
ResEdit, ursprungligen utvecklad under namnet Resource Editor, representerar en unik del av Apple Macintosh's historiska utvecklarverktyg. Dess förmåga att låta...