Nio användningsområden för AirTag

16 Apr 2023

AirTag är en produkt från Apple som lanserades i april 2021. Det är en liten, rund och trådlös enhet som kan fästas på olika föremål för att spåra dem via Apples "Find My"-app. AirTag använder sig av Apples U1-chip och Ultra Wideband-teknologi för att precisera dess position. När man fäster en AirTag på ett föremål kan man lätt spåra föremålet i realtid via "Find My"-appen på sin iPhone, iPad eller Mac.

AirTag är vattentålig och har en batteritid på upp till ett år. Batteriet kan enkelt bytas ut när det behövs. Byt batteri på din Macbook hos Macpatric så bjuder vi samtidigt på kvallitetsbatteri till din AirTag (skiftat och klart). 
AirTag har också en funktion som kallas "Lost Mode". Om man förlorar en föremål som har en AirTag på sig kan man aktivera Lost Mode i "Find My"-appen. Då får man en notis om någon annan iPhone-användare hittar föremålet och kan meddelas när föremålet återfås.

Det finns också möjlighet att anpassa AirTag genom att lägga till ett personligt meddelande eller namn på enheten, samt välja en bild som representerar föremålet som är försedd med AirTag.

AirTag har fått kritik för att det kan utgöra en säkerhetsrisk för användare som förföljs. Detta har lett till att Apple har infört flera säkerhetsfunktioner för att förhindra missbruk av AirTag.

Sammanfattningsvis är AirTag en liten, praktisk och trådlös enhet som hjälper användare att enkelt spåra förlorade föremål via Apples "Find My"-app.

Läs hur den står sig jämfört med konkurrenter här i en annan blogpost på Macpatrics Insikter


Nyckelring AirTag

 

Här är 9 Intressanta saker du kan hålla koll på med Apple AirTags:

Nycklar - Fäst en AirTag på din nyckelring så kommer du aldrig att tappa bort dem igen. AirTag:s precisionsspårning gör det enkelt att hitta dina nycklar när de är borta. AirTag är en användbar enhet för att hålla reda på nycklar. Du kan fästa AirTag på nyckelknippan och använda appen "Hitta" på din iPhone för att snabbt hitta dina nycklar om du tappar bort dem. AirTag kan också spela ljud för att hjälpa dig att hitta dina nycklar om de är nära nog. 

Plånbok - Fäst en AirTag på din plånbok så kan du enkelt spåra den om du tappar den. Med AirTag:s positionsspårning kan du snabbt hitta din borttappade plånbok. Plånböcker är en av de vanligast borttappade föremålen, så det är logiskt att ha en AirTag inuti din. Om din plånbok är för tunn kan du sätta en AirTag på din nyckelring och fästa den på din plånbok, men undvik att dingla med nyckelringen eftersom detta kan dra uppmärksamheten till tjuvar.

Bagage - Fäst en AirTag på ditt bagage för att hålla koll på dina väskor under resan. Om ditt bagage hamnar på villovägar kan du snabbt lokalisera det med hjälp av AirTag:s precisionsspårning. AirTag kan vara mycket användbart för att spåra bagage under resor. Genom att fästa en AirTag på ditt bagage kan du enkelt spåra det med hjälp av Apple's Find My app om det skulle bli försenat, förlorat eller stulet under resan.

När du reser med flyg kan det vara särskilt viktigt att spåra ditt bagage, eftersom det kan bli felplacerat eller förlorat i transit. Genom att använda en AirTag kan du snabbt och enkelt hitta ditt bagage igen utan att behöva vänta på att flygbolaget hittar det.

Det är dock viktigt att notera att vissa flygbolag kan ha specifika regler kring användningen av AirTags på bagage, så det kan vara klokt att kontrollera med ditt flygbolag innan du fäster en AirTag på ditt bagage.

Husdjur - Fäst en AirTag på ditt husdjurs halsband för att hålla koll på dem. Om de skulle rymma kan du använda appen "Hitta" för att hitta dem i realtid. Om ditt bedårande lurviga barn tycker om att springa och leka i grannskapet och du är rädd att de kanske försvinner eller stannar ute för länge kan du fästa en AirTag på deras halsband för att hålla koll på dem. Detta är snabbare, billigare och bekvämare (för dig och ditt husdjur) än att ha dem mikrochipade.

Cykel - Fäst en AirTag på din cykel för att hålla koll på den. Om din cykel blir stulen kan du snabbt hitta den med hjälp av AirTag:s precisionsspårning. AirTag kan vara ett användbart verktyg för att spåra en förlorad eller stulen cykel, men det är inte en perfekt lösning. AirTag är utformat för att fungera inom en viss räckvidd av en Apple-enhet, så om cykeln befinner sig utanför denna räckvidd kan det vara svårt att spåra den.

Dessutom är AirTag inte specifikt utformat för att monteras på en cykel, så det kan vara svårt att hitta en lämplig plats att fästa den på. Om du vill använda AirTag för att spåra din cykel kan det vara bättre att köpa en specialiserad GPS-spårningsenhet som är speciellt utformad för att monteras på en cykel och som har bättre räckvidd och tillförlitlighet. Det finns cyklar som redan har motsvarande enhet till AirTag inbyggd. En sådan cykel är Holländska VanMoof

Fjärrkontroll - Fäst en AirTag på din TV-fjärrkontroll eller annan fjärrkontroll för att snabbt hitta den när den försvinner.  Men eftersom fjärrkontroller vanligtvis är små och kompakta, kan det vara svårt att fästa en AirTag på dem. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av fjärrkontroll det är och om den är vanlig att tappas bort eller inte. Om det är en dyr eller viktig fjärrkontroll kan det vara en bra idé att överväga att fästa AirTag på den för extra trygghet. Men om det är en vanlig fjärrkontroll som inte lätt tappas bort, kan det vara onödigt att använda AirTag.

Ryggsäck - Fäst en AirTag på din ryggsäck för att hålla koll på den. Om du tappar bort den kan du använda appen "Hitta" för att hitta den.
Musikinstrument - Fäst en AirTag på ditt musikinstrument för att hålla koll på det när du är på språng. Om det blir borttappat kan du snabbt hitta det med hjälp av AirTag:s positionsspårning.

Bil - Fäst en AirTag på dina bilnycklar för att hålla koll på din bil. Om du glömmer var du parkerade eller om någon annan tar din bil kan du använda AirTag:s precisionsspårning för att snabbt hitta den. 

För det första är AirTag inte en GPS-enhet, utan en Bluetooth-enhet som använder sig av Apples nätverk av enheter för att ge en ungefärlig position. Detta innebär att om din bil förloras utanför räckvidden för Apples nätverk av enheter, kommer AirTag inte att vara till någon hjälp.

För det andra kan bilens metall- och elektronikkomponenter störa AirTags Bluetooth-signal, vilket kan minska räckvidden och tillförlitligheten. Slutligen kan det vara olagligt att placera en AirTag på någon annans bil utan deras samtycke, och vissa jurisdiktioner kan också begränsa användningen av spårningsenheter på fordon.

Sammanfattningsvis kan AirTag vara användbart för att hitta din egen bil om den förloras inom räckvidden av Apples nätverk av enheter, men det är viktigt att känna till dess begränsningar och ta hänsyn till eventuella lagliga begränsningar.

Viktiga dokument - Fäst en AirTag på dina viktiga dokument, som ditt pass eller körkort, för att hålla koll på dem. Om de skulle bli borttappade kan du använda appen "Hitta" för att hitta dem i realtid. Genom att fästa en AirTag på exempelvis en portfölj eller en dokumentväska kan du enkelt spåra dess position om den skulle bli borttappad eller stulen. Det är dock viktigt att komma ihåg att AirTag inte kan ersätta en säkerhetskopiering av dokumenten själva, så se till att alltid ha en backup på en säker plats.

Detta är bara några exempel på de många sakerna du kan hålla koll på med Apple AirTags. Med deras precisionsspårning och realtidspositionering är AirTags en bra verktyg för att hålla koll på alla dina viktiga ägodelar.

 

Liknande läsning

Fredagslyx på Macpatric: Glass!
På Macpatric är fredagar inte bara slutet på arbetsveckan; de är början på något gott! Varje fredag under sommaren serverar...
Apple service för Mac i Stockholm och inskickning – tillgänglig hela sommaren
Har din MacBook, iMac, Mac Studio, Mac Pro eller Mac Mini problem och behöver service? På Macpatric erbjuder vi pålitlig...
Sommarens hot: Ökad risk för vätskeskada på din MacBook
Under sommaren märker vi på Macpatric en markant ökning av vätskeskador på Mac-datorer. Det är viktigt att agera snabbt och...