Apple lanserade ny hårdvara

31 Okt 2018

Som vanligt när Apple ska lansera nya produkter var förväntningarna högt ställda inför presentationen i New York i går kväll svensk tid, vi på Macpatric hade ny Macbook Air och ny Mac Mini på önskelistan.

Ny MacBook Air

Nya MacBook Air är utrustad med Retina-skärm precis som MacBook Pro varit i sex år. Tangentbordet har utrustats med en fingeravtryckssensor, skärmen är 13,3 tum samtidigt som höljet gjorts tunnare och den har fått två stycken thunderbolt 3 portar samt att du kan välja 16 GB internminne. Den skall också ha ett batteri som räcker hela dagen.

Ny Mac Mini

Efter fyra år utan uppdateringar lanseras nu en ny Mac Mini, den lilla desktopdatorn har upp till 2 terabyte lagringsutrymme, utgångar för Thunderbolt 3, HDMI och USB-A samt att du kan välja upp till 64 GB arbetsminne. Om du tänkt ha den till servermaskin eller arbetsstation för tung produktion så kan man nu välja till 10 GB ethernet för snabb koppling mot nätverk och lagring. För att få till bättre grafikkort än det interna så kan man via Thunderbolt 3 utrusta datorn med eGPU. Här tror vi på Macpatric att man får stor nytta av att köpa till OWC Mercury Helios FX.

Ny Ipad Pro

Apples nya Ipad saknar hemknapp och har istället utrustats med Face ID, den har också fått en ny laddsladd (som vanligt) därför att Apple har skrotat lightning-tekniken och istället utrustat den nya Ipaden med en USB-C port.  Den nya versionen av pennan sätts fast i den nya iPaden med en magnet då den även få laddning, med ett tryck så kopplas pennan upp mot enheten och fungerar för aktivera olika funktioner direkt med pennan. 

Liknande läsning

Förväntningar och rykten inför Apples Event den 7 maj 2024
Som Apple-entusiaster vet vi alla att när det närmar sig dags för ett Apple Event, väcks spänningen och spekulationerna till...
Framtiden är här: AI och Apple på WWDC 2024 – Vad Macpatric ser fram emot
Apple har officiellt meddelat att WWDC 2024 kommer att hållas från den 10 till den 14 juni vilket är en...
Varför Macpatrics är ditt bästa val för Apple-reparationer i Stockholm
I Stockholm står Macpatric som en ledande expert på reparation och underhåll av Apple-produkter. Med ett brett utbud av tjänster...