WWDC 2023

15 Apr 2023

Den 2023 års upplaga av Apples årliga Worldwide Developers Conference kommer att inledas den 5 juni 2023 med en keynote kl 10:00 Pacific Time (19:00 svensk tid).

Keynoten markerar början på ännu en hybridutgåva av konferensen. Innan pandemin var WWDC en konferens man upplevde på plats, men sedan 2020 har Apple hållit konferensen online. Under de senaste åren har dock företaget lagt till personliga inslag runt keynote för pressen.

Apple säger att WWDC23 kommer att "lyfta fram de senaste framstegen inom iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS". När det gäller hårdvara föreslår rykten att Apple kan visa upp sin efterlängtade augmented reality-headset under keynote. Andra rapporter antyder att vi också kan få se nya Macar.

Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) är ett årligt evenemang som hålls av tech-jätten Apple där de presenterar de senaste uppdateringarna, nya produkterna och programvarorna för sina operativsystem. Konferensen startade första gången redan 1983 och har sedan dess utvecklats till ett av de mest välkända och mest framgångsrika utvecklar- och teknikevenemang som finns idag.

Varje år samlas utvecklare från hela världen för att delta i WWDC och lära sig om de senaste förbättringarna i Apple-produkterna. Konferensen är öppen för alla utvecklare som är registrerade i Apples Developer Program, och det finns både föreläsningar och tekniska sessioner som hjälper till att öka förståelsen av de senaste innovationerna inom Apple-produkterna.

Eventet pågår vanligtvis under en vecka och höjdpunkterna brukar inkludera presentationer av nya huvudversioner av operativsystemen för Apple-enheter, som iOS, macOS och watchOS, samt nya hårdvaruprodukter som iPhones, MacBooks och iPads. Det finns också många discussion panels, hands-on-laboratorier och andra intressanta sessioner där utvecklare kan få daglig inspiration, kunskap och nätverka med kollegor och experter på plats.

Utöver att jämföra och diskutera nya tekniska funktioner och finesser, fungerar WWDC som en plattform för uppmärksamma tekniska innovationer som kan påverka en rad olika industrier och branscher, t.ex. AI, ökad verklighet och hållbarhet. Alla sammantaget gör att WWDC är en mycket viktig händelse inom tech-världen och väcker stort intresse från media, tech-entusiaster, utvecklare och allmänheten runtom i världen.

WWDC 2023

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...