Videoguide för nyheterna i Mac OS Sierra

13 Okt 2016

Macpatrics rekommendation att vänta med att uppgradera till Mac OS Sierra (v10.12) gäller fortfarande. Anledningen handlar om barnsjukdomar och att tredjepartsprogram behöver anpassas – detta brukar i princip alltid inträffa när Macens operativsystem tar de stora versionskliven. Cirka 1–2 månader efter att en ny stor systemversion släppts brukar dock de flesta tredjepartsprogrammen ha anpassats – dessutom brukar Apple ha hunnit släppa den första uppdateringen som rensar bort en stor del av barnsjukdomarna.

I väntans tider är det klokt att börja bekanta sig med några av nyheterna i Mac OS Sierra. På YouTube har 9to5mac lagt upp en drygt 20 minuter lång videosnutt där en mängd matnyttiga nyheter visas utförligt med ett lugnt tempo, så att man hänger med:

 

Skulle den inbäddade videon ej fungera är alternativet att klicka på videons Youtube-länk:
https://www.youtube.com/watch?v=1un9d8ociyk

För den som är nyfiken på ännu en videoguide med genomgång av många nyheter är denna 18-minutersvideo från iDB värd att kolla:

Skulle den inbäddade videon ej fungera är alternativet att klicka på videons Youtube-länk:
https://www.youtube.com/watch?v=qE1DgsjsMtc

Ännu känns det inte läge att uppgradera från OS X v10.11 "El Capitan" eller äldre till Mac OS Sierra, däremot kan man göra sin Mac-dator maximalt redo för nya systemversionen genom att uppgradera arbetsminnet till åtminstone 8 GB men gärna mer. Har du fortfarande en långsam gammal mekanisk hårddisk är det väldigt smart att byta ut den till en modern supersnabb, driftsäker, trygg och ljudlös SSD-lagring. Kontakta Macpatric för dessa uppgraderingar.

Systemkravet är för Mac OS Sierra är någon av dessa datorer:

MacBook (slutet av 2009 eller nyare)
MacBook Pro (mitten av 2010 eller nyare)
MacBook Air (sent 2010 eller nyare)
Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)
iMac (slutet av 2009 eller nyare)
Mac Pro (mitten av 2010 eller nyare)

Mac OS Sierra v10.12.1 har ännu inte släppts och befinner sig fortfarande i betastadiet. Den färdiga versionen för konsumenter bör släppas inom någon vecka.

Liknande läsning

Apple-produkter i lager för omedelbar leverans från Kungsholmen!
Vi är glada att kunna meddela att vi nu har ett exklusivt utbud av de senaste Apple-produkterna direkt tillgängliga från...
Upptäck Apple 24-tums iMac med M3-chipet - En omfattande köpguide
I oktober 2023 lanserade Apple den senaste uppdateringen av sin ikoniska iMac: en 24-tums modell med det nya M3-chipet, som...
Ny i Lagret: iMac 24-tums M3 - En Revolution inom Kraft och Design
Det är med stor entusiasm vi meddelar att den senaste iMac 24-tums med M3-chip nu finns tillgänglig hos oss. Denna...