Upptäck Apple 24-tums iMac med M3-chipet - En omfattande köpguide

13 Jan 2024

I oktober 2023 lanserade Apple den senaste uppdateringen av sin ikoniska iMac: en 24-tums modell med det nya M3-chipet, som markerar en betydande uppgradering från tidigare modeller med M1 som lanserades i april 2021. 

iMac M3 erbjuder betydande uppgraderingar jämfört med M1-modellen, inklusive ett snabbare och mer effektivt M3-chip med förbättrad processor- och grafikprestanda. Den har också utökade möjligheter för minne och lagring samt modernare anslutningsportar. Dessutom har M3-modellen ett förbättrat kylningssystem för att hantera den högre prestandan effektivt.
En annan förbättring i M3 iMac på anslutningsfronten, den har uppgraderats till WiFi 6E och Bluetooth 5.3. Thunderbolt och USB 4 densamma samt  som tidigare modell stöds fortfarande endast en extern skärm.
Jämförelse iMac M3 och iMac M1
 

Design och användning Denna iMac fortsätter att imponera med sin rena design och ett utbud av livfulla färger, idealisk för både hemmakontor och professionella miljöer. Med sin mångsidighet är den perfekt för både nybörjare och krävande användare.

Prissättning Priset har höjts lite jämfört med iMac M1 och de tre standardkonfigurationerna erbjuder olika prisalternativ som passar olika budgetar och behov.

Specifikationer Utrustad med M3-chipet, är denna iMac tillgänglig i flera konfigurationer, inklusive alternativ för minne och lagring, för att passa olika användares behov. Här finner du alla modeller som finns att beställa

Skärm och visuell kvalitet  När det gäller skärmen har M3 iMac samma fantastiska 4.5K Retina-display som M1-modellen, med P3 bred färg, True Tone och en ljusstyrka på 500 nits. I övrigt är designen, inklusive färgalternativ och storlek, oförändrad jämfört med M1-modellen.

Anslutningar Modellerna varierar i antal portar, med basmodellen som har färre anslutningsmöjligheter jämfört med de dyrare versionerna. Grundmodellen har två Thunderbolt 3-portar, För de som behöver mer, kan en dockningsstation vara en bra investering. Macpatric har stort sortiment av sådan utrustning

Exempel på hubbar specifikt för iMac 24 (vissa med lagring)

 

Ethernet  När ni väljer iMac M3, tänk på att endast modeller med 10-kärnig GPU inkluderar en Gigabit Ethernet-port i strömadaptern. Modeller med 8-kärnig GPU saknar denna port som standard. För stabila och snabba nätverksanslutningar, överväg därför en 10-kärnig modell.

Ethernet på iMac

Prestanda M3-chipet ger snabb och effektiv prestanda, jämförbar med 14-tums MacBook Pro, och är lämplig för både vardagliga uppgifter och krävande applikationer. Med M3-chipet får du ökad hastighet och effektivitet. Den grundläggande konfigurationen har en 8-kärnig CPU och en 8-kärnig GPU, men det finns även alternativ för 10-kärniga GPU:er och upp till 24GB minne.

Jämförelsen mellan iMac M3 och iMac M1 visar att den största förändringen ligger i processorn och grafiken. M3-chippet är upp till 35% snabbare än M1 när det gäller CPU-prestanda och har en upp till 65% snabbare 10-kärnig GPU. Detta representerar en betydande prestandaförbättring för både dagliga och mer krävande uppgifter.

Framtidsplanering viktig för iMac M3 – ingen uppgradering möjlig  När ni investerar i en iMac M3, är det viktigt att komma ihåg att minne, lagring, processor och grafikkort inte kan uppgraderas i efterhand. Det innebär att ni bör tänka på era framtida behov när ni väljer konfiguration. För att "framtidssäkra" er dator, kan det vara värt att överväga en modell med högre specifikationer än vad ni kanske behöver just nu.

Om ni exempelvis arbetar med grafiktunga program eller planerar att göra det i framtiden, kan det vara klokt att välja en modell med en kraftfullare GPU och mer RAM. Likaså, om ni hanterar stora filer eller förväntar er att behovet av lagringsutrymme kommer öka, kan det vara värt att investera i en modell med större SSD från början. Att tänka på dessa faktorer vid köptillfället kan hjälpa till att säkerställa att er iMac fortsätter att möta era behov och förbli relevant under många år framöver.

Exempel på extern hårddisk för iMac 24

 

Macpatrics rekommendation

Vi på macpatric rekommenderar starkt modellen med 8-kärnig CPU, 10-kärnig GPU, 16GB RAM, 1TB SSD, och Magic Keyboard med Touch ID. Denna konfiguration erbjuder en utmärkt balans mellan pris och prestanda, lämplig för en rad olika användningsområden.

Pris

29 990,00 kr (23 992,00 kr exkl. moms)

Leasingmöjligheter För bara 966 kr per månad (36 månaders leasingavtal) kan denna otroliga enhet bli din. Lägg till en försäkring för 101 kr per månad. Restvärdet är satt till 5%. Priserna är exklusive moms för företagskunder. Vi kallar det Leasing, vissa kallar det hyra per månad.

iMac 24-tums M3-chip med 8-Core CPU/10-Core GPU/16GB RAM/1TB SSD/Magic Keyboard med Touch ID - Silver

För mer information om denna och andra modeller, besök vår hemsida: Macpatric's iMac M3 sortiment. Det går också bra kontakta Macpatric i nedan formulär. 

Mer läsning och källor

MacRumors: M1 vs. M3 iMac Buyer's Guide: 15+ Differences Compared
9to5Mac: M3 iMac vs M1 iMac
EveryMac, specifik sida för iMac "M3"

Kontakta oss

Liknande läsning

MacBook Air vs. MacBook Pro: Vilken passar dig bäst?
När det kommer till att välja den perfekta bärbara datorn från Apple står många inför valet mellan MacBook Air och...
Upptäck vårt fullständiga utbud av Mac-datorer – Snabb leverans från Macpatric butikslager
På Macpatric kan vi leverera ett brett och diversifierat sortiment av Apple-produkter snabbt. Det inkluderar allt från den kraftfulla MacBook...
Den ultimata guiden till att ansluta flera skärmar till din M1, M2, eller M3 MacBook
Hur du ansluter flera skärmar till din MacBook med M1, M2 eller M3-chip Sedan Apple introducerade sina första Mac-datorer med...