Tips & Tricks | Anpassa din menyrad på macOS

08 Jun 2024

Menyraden längst upp på ditt macOS-skrivbord kan anpassas för att inkludera de inställningar du använder mest (och eliminera de du aldrig rör). Här är en steg-för-steg-guide från Macpatrics Insikter - Tips & Tricks för hur du gör det:

1. Öppna Systeminställningar
Börja med att öppna Systeminställningar från din Dock eller genom att klicka på äpple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välja "Systeminställningar".

2. Gå till Kontrollcenter
I Systeminställningar, leta efter och klicka på "Kontrollcenter". Här kan du se en lista över olika inställningsmoduler som du kan lägga till eller ta bort från menyraden.

3. Välj och avmarkera moduler
Du kommer att se flera vanliga inställningsmoduler, som Wi-Fi, Bluetooth, Skärmspegling och Skärminställningar. För att lägga till en modul i menyraden, se till att den är markerad. Om du inte vill ha en modul i menyraden, avmarkera den.

4. Aktiva moduler
För vissa moduler kan du välja att endast visa dem när de är aktiva. Till exempel kan du välja att bara visa Bluetooth-ikonen när en enhet är ansluten. Detta håller din menyrad ren och organiserad.

5. Snabba ändringar
När en modul är aktiverad i menyraden, blir det enkelt att göra snabba ändringar. Du kan till exempel snabbt koppla från dina AirPods eller justera ljusstyrkan på ditt tangentbord direkt från menyraden.

KontrollcenterGenom att anpassa din menyrad efter dina behov kan du göra din macOS-upplevelse mer effektiv och personlig. Testa att lägga till och ta bort moduler tills du hittar den konfiguration som fungerar bäst för dig.

För fler praktiska guider och råd om hur du kan förbättra din användarupplevelse på macOS, följ Macpatrics Insikter - Tips & Tricks. Håll utkik för fler användbara tips och tricks!

--> Fler tips & tricks

Kontakta oss

Liknande läsning

Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac
Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...
Framtidens macOS: Din guide till uppgradering och expertstöd med Macpatric
Att hålla ditt macOS uppdaterat är avgörande för säkerheten, stabiliteten och prestandan på din Mac. Genom att regelbundet uppdatera ditt...