Samsungs nya SSD-rekord!

22 Sep 2016

Under Samsung SSD Global Summit 2016 nyligen (21 september) annonserade Samsung nyheter inom SSD. Dessa är de nya modellerna 960 EVO och 960 PRO. Bägge har en så kallad M.2-formfaktor, som ännu inte finns som standard i någon Mac-modell då Apple har valt en en annan formfaktor som för ett otränat öga kan se likadan ut vid en första anblick.

Även fast Samsungs nya 960-modeller inte passar internt i någon Mac utom möjligen via ett expansionskort i Mac Pro 2006–2012 så ger det ändå en indikation om vad som har hänt med prestandan på sistone och det gör det ännu mer intressant att jämföra gamla mekaniska hårddiskar med dessa nya SSD-enheter. Passande nog har Macpatric skapat ett diagram för att illustrera detta visuellt:

Att Samsung 960 PRO sätter nytt rekord i SSD-prestanda råder det inget tvivel om när man jämför den annonserade prestandan med Nordic Hardwares uppmätta prestanda hos rekordhållaren som är föregångaren 950 PRO.

Trots att den bästa SATA-modellen (Samsung 850 PRO) är långt ifrån prestandan hos exempelvis de nya 960-modellerna så är det en av de absolut bästa uppgraderingarna man kan göra med en Mac som har en mekanisk hårddisk.

Macpatric har Samsungs SSD-enheter som passar där en mekanisk hårddisk sitter idag, samt monteringsadapter för de Macar där det behövs.

Liknande läsning

Envoy Pro Mini: När SSD Möter USB-Minne
Har du någonsin behövt en pålitlig, högpresterande och mångsidig SSD som är lika bekväm att ta med sig som dina...
Apple-menyns utveckling genom tiderna
Apple-menyn är den kända rullgardinsmenyn uppe till vänster för de som använder Mac-datorer. Sedan 1984 har den varit en framstående...
Du behöver dessa enheter och kablar för att få ut det mesta av din nya iPhone 15 Pro
Skillnader i USB-C-porten mellan iPhone 15 Pro-modellerna och den vanliga iPhone 15 iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max...