Samsungs nya SSD-rekord!

22 Sep 2016

Under Samsung SSD Global Summit 2016 nyligen (21 september) annonserade Samsung nyheter inom SSD. Dessa är de nya modellerna 960 EVO och 960 PRO. Bägge har en så kallad M.2-formfaktor, som ännu inte finns som standard i någon Mac-modell då Apple har valt en en annan formfaktor som för ett otränat öga kan se likadan ut vid en första anblick.

Även fast Samsungs nya 960-modeller inte passar internt i någon Mac utom möjligen via ett expansionskort i Mac Pro 2006–2012 så ger det ändå en indikation om vad som har hänt med prestandan på sistone och det gör det ännu mer intressant att jämföra gamla mekaniska hårddiskar med dessa nya SSD-enheter. Passande nog har Macpatric skapat ett diagram för att illustrera detta visuellt:

Att Samsung 960 PRO sätter nytt rekord i SSD-prestanda råder det inget tvivel om när man jämför den annonserade prestandan med Nordic Hardwares uppmätta prestanda hos rekordhållaren som är föregångaren 950 PRO.

Trots att den bästa SATA-modellen (Samsung 850 PRO) är långt ifrån prestandan hos exempelvis de nya 960-modellerna så är det en av de absolut bästa uppgraderingarna man kan göra med en Mac som har en mekanisk hårddisk.

Macpatric har Samsungs SSD-enheter som passar där en mekanisk hårddisk sitter idag, samt monteringsadapter för de Macar där det behövs.

Liknande läsning

Nu i lager: OWC Envoy USB 3.2 – den bärbara SSD med blixtsnabb hastighet
Vi är glada att meddela att den nya OWC Envoy USB 3.2 NVMe SSD nu finns tillgänglig hos oss. Denna...
Upplev bästa servicen och snabb leverans av din Apple-dator med Macpatric
När du väljer att köpa eller hyra en Apple-dator från Macpatric, garanteras du förstklassig service och snabb leverans direkt från...
Fredagslyx på MacPatric: Glass!
På Macpatric är fredagar inte bara slutet på arbetsveckan; de är början på något gott! Varje fredag under sommaren serverar...