Safari 17 lanserad: Ny profilhantering, förbättrad privat surfning och fler uppdateringar för macOS-användare

27 Sep 2023

Apple har lanserat Safari 17, den senaste versionen av webbläsaren Safari. Safari 17 kan laddas ner på macOS Monterey och macOS Ventura. Den ger även vissa funktioner från macOS Sonoma till äldre operativsystem.

Med Safari 17 kan användare stödja profiler, så surfning kan delas upp i ämnen som arbete och personligt. Dessutom introduceras förbättrad privat surfning som låser privatfönstret när det inte används.

 

Safari 17Apple informerar att sökfunktionen har förbättrats för att ge mer relevanta resultat. Det är nu också möjligt att välja flera flikar samtidigt för att lägga till dem i flikfältet eller en flikgrupp. Här är Apples fullständiga anteckningar om uppdateringen:

Safari 17 kommer med nya funktioner, ännu snabbare prestanda och förbättrad säkerhet.

• Profiler håller din surfning separat, som för arbete och personligt, och separerar din historik, kakor, tillägg, flikgrupper och favoriter.
• Förbättrad privat surfning låser dina privata surfningsfönster när de inte används, blockerar kända spårare och tar bort identifierande spårning från webbadresser.
• Förenklad sökning erbjuder snabbare och mer relevanta resultat.
• Val av flera flikar låter dig välja flera flikar samtidigt och flytta dem i flikfältet eller skapa en flikgrupp.

Apple Safari 1

Den 7 januari 2003, vid Macworld San Francisco, tillkännagav Apple CEO Steve Jobs Safari, som var baserad på WebKit, företagets interna variant av KHTML-webbläsarmotorn. Apple släppte den första beta-versionen exklusivt för Mac OS X samma dag. Senare samma dag följdes flera officiella och inofficiella beta-versioner fram till att version 1.0 släpptes den 23 juni 2003.

Apple Safari Supportsida länk

Liknande läsning

Macpatric och konsten att behärska korttidshyra av teknisk utrustning
I en värld där tekniken ständigt förändras, erbjuder Macpatric innovativa lösningar som håller jämna steg med den senaste utvecklingen. Som...
Ny i Lagret: Den kompakta kraftpaketet MacBook Pro 14-tum i Rymdsvart
Vi är glada över att meddela att vi nu har den senaste MacBook Pro 14-tum i rymdsvart på vårt lager....
Först till Kvarn: Den nya MacBook Pro 16-tum med M3 Pro-chip
Det är med stor glädje vi meddelar att vi har fått in ett mycket begränsat antal av den efterlängtade MacBook...