Safari 17 lanserad: Ny profilhantering, förbättrad privat surfning och fler uppdateringar för macOS-användare

27 Sep 2023

Apple har lanserat Safari 17, den senaste versionen av webbläsaren Safari. Safari 17 kan laddas ner på macOS Monterey och macOS Ventura. Den ger även vissa funktioner från macOS Sonoma till äldre operativsystem.

Med Safari 17 kan användare stödja profiler, så surfning kan delas upp i ämnen som arbete och personligt. Dessutom introduceras förbättrad privat surfning som låser privatfönstret när det inte används.

 

Safari 17



Apple informerar att sökfunktionen har förbättrats för att ge mer relevanta resultat. Det är nu också möjligt att välja flera flikar samtidigt för att lägga till dem i flikfältet eller en flikgrupp. Här är Apples fullständiga anteckningar om uppdateringen:

Safari 17 kommer med nya funktioner, ännu snabbare prestanda och förbättrad säkerhet.

• Profiler håller din surfning separat, som för arbete och personligt, och separerar din historik, kakor, tillägg, flikgrupper och favoriter.
• Förbättrad privat surfning låser dina privata surfningsfönster när de inte används, blockerar kända spårare och tar bort identifierande spårning från webbadresser.
• Förenklad sökning erbjuder snabbare och mer relevanta resultat.
• Val av flera flikar låter dig välja flera flikar samtidigt och flytta dem i flikfältet eller skapa en flikgrupp.

Apple Safari 1

Den 7 januari 2003, vid Macworld San Francisco, tillkännagav Apple CEO Steve Jobs Safari, som var baserad på WebKit, företagets interna variant av KHTML-webbläsarmotorn. Apple släppte den första beta-versionen exklusivt för Mac OS X samma dag. Senare samma dag följdes flera officiella och inofficiella beta-versioner fram till att version 1.0 släpptes den 23 juni 2003.

Apple Safari Supportsida länk

Liknande läsning

Förväntningar och rykten inför Apples Event den 7 maj 2024
Som Apple-entusiaster vet vi alla att när det närmar sig dags för ett Apple Event, väcks spänningen och spekulationerna till...
Upplever du skärmproblem med din bärbara Apple-dator? Macpatric hjälper dig!
Möter du utmaningar med din MacBook såsom sprickor, flimrande bilder eller andra skärmrelaterade problem? Sådana bekymmer är vanliga och kan...
Uppklarade myter om Macbookens batteri
När det gäller bärbara enheter som Apple MacBook, är det lätt att omges av olika myter om batteriets skötsel och...