Recode: "nya Macar 27 oktober"

19 Okt 2016

Apples Mac-sortiment är otroligt gammalt som läget är just nu. Många Mac-användare har väntat väldigt länge med en stor dos tålamod på att Apple ska släppa nya Mac-modeller. Nu är förmodligen väntan snart över. När sajten Recode påstår att det skall arrangeras en ny show med produktnyheter så brukar det stämma. Nu har Recode gått ut med påståendet att Apple kommer att anordna en ny show den 27:e oktober (en torsdag).

Det är ännu inte officiellt från Apple att det blir en show den 27:e oktober, men så fort det blir bekräftat: avboka tiden för tvättstugan, bytet till vinterdäck, träningspasset eller vad ni nu har för planer – och bänka er framför bästa möjliga bildskärm för att följa showen som troligen kommer att direktsändas via webben (svensk starttid: klockan 18 eller 19).

Den största snackisen i ryktesvägar senaste månaderna har varit nästa version av den bärbara proffsdatorn MacBook Pro. Stämmer ryktena och allt snack kommer följande att bli nytt:

1 – hela raden som inkluderar F1–F12 på tangentbordet kommer att ersättas med en pekskärmsremsa.
2 – anslutningsportarna på datorns sidor kommer att bytas ut mot flertalet USB-C-portar, troligen fyra stycken. Dessa portar kommer att vara Thunderbolt-kompatibla, vilket inte är fallet hos MacBook Retina 12 tum.
3 – möjligen Touch ID inbyggt i datorn så att en iPhone 5s/SE/6/6s/7 inte är ett absolut krav för Apple Pay.

Kring ryktesfloran nämns knappt något om framtidens strömadapter. Om Apple behåller dagens MagSafe 2, har utvecklat MagSafe 3 eller går över helt och hållet till USB-C som hos MacBook 12" Retina återstår att se.

Macpatric spekulerar: det kommer endast vara MacBook Pro 15 tum som blir uppdaterad. Apple har senaste åren valt att göra de större uppdateringarna först för 15-tummaren och låta 13-tummaren uppdateras några månader senare. Detta såg vi år 2012 när Retina-modellerna släpptes – 15 tum i juni och 13 tum på hösten. När iMac fick Retina-skärm var det den dyrare 27-tummaren som fick Retina-uppdateringen långt före 21,5-tummaren.

Återstår även att se om Apple kommer att behålla den gamla MacBook Pro 13 tum (Mid 2012) i sitt sortiment. Den datorn är den enda Macen med inbyggd DVD-enhet. Även fast den datorn är drygt 4 år gammal så är den ett prisvärt och bra köp under förutsättning att den omgående uppgraderas till 16 GB RAM och att hårddisken byts ut mot en Samsung SSD (850 Evo eller 850 Pro) på minst 500 GB.

Vi får även se om Apple passar på att uppdatera fler Macar än MacBook Pro samt ifall Apple kommer med någon övrig nyhet i form av extern bildskärm, AirPort-basstation, Time Capsule, iPad eller Apple TV för att bara nämna något.

Macpatric kommer att hålla ögonen öppna maximalt för detta påstådda Apple Special Event.

Liknande läsning

Macpatric och konsten att behärska korttidshyra av teknisk utrustning
I en värld där tekniken ständigt förändras, erbjuder Macpatric innovativa lösningar som håller jämna steg med den senaste utvecklingen. Som...
Ny i Lagret: Den kompakta kraftpaketet MacBook Pro 14-tum i Rymdsvart
Vi är glada över att meddela att vi nu har den senaste MacBook Pro 14-tum i rymdsvart på vårt lager....
Först till Kvarn: Den nya MacBook Pro 16-tum med M3 Pro-chip
Det är med stor glädje vi meddelar att vi har fått in ett mycket begränsat antal av den efterlängtade MacBook...