Nu kan OWC Thunderbolt 3 Dock förhandsbokas - ge din nya MacBook Pro Late 2016 de klassiska portarna

09 Nov 2016

Nu har det gått några dagar sedan nya MacBook Pro presenterades i slutet av oktoberApple har verkligen gjort en "reboot" vad gäller anslutningar till sina datorer på senare nu med MacBook Retina och MacBook Pro. Apple har gått "all in" med en "bära eller brista"-mentalitet. Alla gamla portar skrotas och ersätts med USB-C. Hos nya MacBook Pro Late 2016 har portarna även Thunderbolt-stöd. Apple har valt att kalla portarna för Thunderbolt 3-portar med USB-C-stöd.

Mac-användare som hunnit bygga upp en arsenal med kringutrustning som exempelvis möss, tangentbord, extern bildskärm, extern hårddisk, extern RAID-lagring, extern backup, externt ljudkort (DAC), extern Ethernetdongel med mera kan inte ansluta något av detta i nya MacBook Pro Late 2016 på grund av "rebooten" med anslutningar.

Lösningen på detta problem heter OWC Thunderbolt 3 Dock. Det är en anslutningscentral med praktiskt taget alla klassiska anslutningar som en Mac-användare kan tänkas behöva, samt fungerar som en batteriladdare åt MacBook Pro Late 2016. 10 stycken på baksidan och 3 stycken på framsidan:


Bild 1 (ovan) - baksidan (4 st USB 3.0, Toslink, FireWire 800, Gigabit Ethernet, 2 st Thunderbolt 3 och Mini Displayport v1.2)


Bild 2 (ovan) - framsidan (minneskortläsare för SD-kort, 3,5 mm analogt ljud och USB 3.0)

Viktigt att känna till är att OWC officiellt utlovar stöd för endast upp till 4K-upplösningar för bildskärmar. Det är i dagsläget ännu oklart om det maximala är 3840x2160 eller 4096x2304. Även oklart om 5K-upplösning är möjlig. Macpatric återkommer när den maximala upplösningen är bekräftad.

Thunderbolt 3 Dock kommer enligt tillverkaren OWC att börja levereras i februari 2017. Precis som för nya MacBook Pro Late 2016 finns den i färgerna Space Gray och Silver. För att att komma långt fram i leveranskön gäller det att beställa/förhandsboka så tidigt som möjligt. Macpatric levererar i den ordning som beställningarna läggs. Priset just nu är 2712 kronor exklusive moms och frakt, eller 3390 kronor inklusive moms.

LÄNKAR
Klicka här för produktinfo & förhandsbokning av OWC Thunderbolt 3 Dock
- Macpatric säljer även OWC USB-C Dock
- Macpatric säljer även OWC Thunderbolt 2 Dock

Liknande läsning

Nu i lager: OWC Envoy USB 3.2 – den bärbara SSD med blixtsnabb hastighet
Vi är glada att meddela att den nya OWC Envoy USB 3.2 NVMe SSD nu finns tillgänglig hos oss. Denna...
Macpatric och OWC: Partnerskapet som definierar teknik och kvalitet
Macpatric är den officiella svenska Premium-partnern till Other World Computing. OWC erbjuder ett brett sortiment av tekniska produkter kända för...
Den ultimata guiden till att ansluta flera skärmar till din M1, M2, eller M3 MacBook
Hur du ansluter flera skärmar till din MacBook med M1, M2 eller M3-chip Sedan Apple introducerade sina första Mac-datorer med...