Macpatric rekommenderar: invänta Mac OS Sierra v10.12.1

21 Sep 2016

Mac OS Sierra v10.12 släpptes som planerat igår den 20:e september på Mac App Store som en gratis uppdatering för alla med minst Mac OS X 10.7.5 och uppfyller hårdvarukravet. Att denna stora systemuppdatering är gratis gör naturligtvis att det lockar lite extra att uppdatera. Gratis är oftast gott, men...

...hur mycket man än längtat och hur kul det än kan vara att så fort som möjligt uppdatera till nästa stora version av Mac-datorernas operativsystem från Apple så kvarstår den starka rekommendationen från Macpatric samt mängder med Mac-gurus att hålla fast vid det systemet du redan har och invänta den första uppdateringen som botar en mängd barnsjukdomar.

I klartext innebär detta en stark rekommendation att invänta Mac OS Sierra v10.12.1. Trots att Apple lät den villiga andelen av allmänheten att få vara med och betatesta Mac OS Sierra så finns det massor av buggar i den konsumentutgåva som till slut hamnade på Mac App Store, enligt macpro.se. Exakt vilka buggar det handlar om framgår inte, men alla som inväntar v10.12.1 kommer att slippa ett flertal av dessa. Och var lugn, det dröjer inte länge, sett till hur det varit senaste åren.

Så här kort tid har det tagit för Apple att släppa det första uppdateringen till varje ny stor systemversion, sedan optiska skivorna ersattes av Mac App Store :

v10.7: 10.7.1 kom efter 27 dagar

v10.8: 10.8.1 kom efter 29 dagar

v10.9: 10.9.1 kom efter 55 dagar

v10.10: 10.10.1 kom efter 32 dagar

v10.11: 10.11.1 kom efter 21 dagar

Det kommer troligen handla om en väntetid på cirka 20–30 dagar för Mac OS Sierra v10.12.1. Det är värt att vänta. Samtidigt som man väntar hinner många utvecklare anpassa och optimera sina tredjepartsprogram. Under denna väntetid på Sierra v10.12.1 finns goda möjligheter att kolla upp om den internetbank man använder fungerar hundraprocentigt, samt ifall de absolut mest viktiga programmen fungerar. 

På hårdvarufronten vill Macpatric passa på att rekommendera se över hårdvaran i datorn. Har man endast 2–4 GB RAM och detta är uppgraderbart bör man se till att ha minst 8 GB. Om du är minsta osäker på hur bra du tror att Sierra kommer att fungera på just din Mac går det alltid bra att kontakta Macpatric får rådgivning, tips och förslag på lämpliga uppgraderingar baserat på rådande hårdvarukonfiguration.

Liknande läsning

Avsluta oönskade prenumerationer på din Mac – En enkel guide
Att prenumerera på tjänster har blivit en del av vår vardag. Men det är lika viktigt att regelbundet se över...
Så använder du din Mac som AirPlay-mottagare – en enkel guide
Tips & Tricks från Macpatric  Många av oss använder AirPlay för att strömma innehåll till våra smarta TV-apparater, men visste...
Undvik oönskad skrivbordsvisning i macOS Sonoma - Så här gör du
En av de nya funktionerna i macOS Sonoma som fått blandad respons är 'Klicka på bakgrundsbild för att visa skrivbordet',...