Mac Studio blir ännu mer kraftfull med nya M2 Max och M2 Ultra chips

07 Jun 2023

Mac Studios design och yttre har inte ändrats men inuti finns två nya processorer att välja mellan

M2 Max Först ut är M2 Max, ett 5nm-chip som Apple påstår är 25% snabbare än M1 Max. M2 Max har en 12-kärnig CPU, en GPU med upp till 38 kärnor och kan utrustas med upp till 96GB gemensamt minne med en minnesbandbredd på 400GB/s. Apple hävdar att detta leder till verkliga förbättringar jämfört med en Mac Studio med M1 Max, bland annat 50% snabbare rendering av After Effects-rörelsegrafik och 25% snabbare prestanda i Xcode.

M2 Ultra Apple har introducerat M2 Ultra för de som behöver extra hög prestanda från sin Mac Studio. M2 Ultra levererar dubbla prestandan och kapabiliteterna hos M2 Max och är Apples största och mest kapabla system på ett chip (SoC) hittills. Med över 134 miljarder transistorer kopplar Apple samman två M2 Max-chip för att skapa M2 Ultra. Det innebär en 24-kärnig CPU och ett imponerande 192GB gemensamt minne, en ökning med 50% jämfört med M1 Ultra. M2 Ultra-minnet har en minnesbandbredd på 800GB/s.

En Mac Studio med M2 Ultra är 20% snabbare än en Studio med en M1 Ultra och erbjuder 30% snabbare GPU-prestanda och 40% snabbare prestanda från Neural Engine.

Apple hävdar att en M2 Ultra Studio kan hantera stora maskininlärningsarbetsflöden som arbetsstationer med en separat GPU inte klarar på grund av minnesbrist. För arbetsflöden som inte innefattar maskininlärning innebär M2 Ultra Studio 50% snabbare videobearbetning i DaVinci Resolve och tre gånger snabbare rendering i Octane.

M2 Ultra Studio kan hantera upp till 22 samtidiga strömmar av 8K ProRes 422-video tack vare den integrerade mediamotorn.

Mac Studio stöder nu högre bandbredd HDMI för 8K-skärmar och upp till 240Hz uppdateringsfrekvenser. Studion behåller alla sina andra anslutningar, inklusive sex Thunderbolt-portar, en 10Gb Ethernet-port, två USB-A-portar, en SD-kortplats och en 3,5 mm hörlursuttag. M2 Ultra Studio kan även stödja upp till sex Pro Display DXRs.

Med all den nya rendering- och GPU-kapabiliteten, urvalet av portar och anslutningar samt inbyggt stöd för 10Gb Ethernet är M2 Ultra Mac Studio en kraftfull men kompakt skrivbordsarbetsstation som passar alla kreativa yrkespersoner, särskilt inom film och video.

Mac Studio M2

 

Liknande läsning

Utforska Sonnet Technologies genom Macpatric - Innovativa expansionslösningar
Sonnet Technologies startades 1986 och är en pionjär inom Thunderbolt-teknologi och expansionslösningar, specialiserade på att öka prestanda och effektivitet för...
Uppklarade myter om Macbookens batteri
När det gäller bärbara enheter som Apple MacBook, är det lätt att omges av olika myter om batteriets skötsel och...
Macpatric och OWC: Partnerskapet som definierar teknik och kvalitet
Macpatric är den officiella svenska Premium-partnern till Other World Computing. OWC erbjuder ett brett sortiment av tekniska produkter kända för...