Mac OS Sierra v10.12.1 släppt - men avvakta gärna med att uppdatera

24 Okt 2016

Mac OS Sierra (v10.12) släpptes tisdagen den 20:e september. I kväll måndag den 24:e oktober – 4 veckor och 6 dagar senare – släpptes det första och så viktiga buggfixpaketet som löser ett flertal av de första problem som upptäckts. Bland annat har barnsjukdomar kring Auto Unlock-med-Apple Watch samt Universal Clipboard rättats till.

Systemversionen efter uppdatering (via Mac App Store) blir 10.12.1. Macpatric har tidigare haft en stark rekommendation att invänta Mac OS Sierra v10.12.1 innan uppdatering från Mac OS 10.11 "El Capitan" eller äldre. Nu har en hel del buggar hunnit rättas till samtidigt som tredjepartsprogram kommit i nya versioner. Men det skadar ändå inta avvakta lite till, och vi kommer till anledningen om varför.

Är det så att din Mac-dator fungerar bra alternativt väldigt/extremt bra med Mac OS v10.11 ("El Capitan") eller äldre för de arbetsuppgifter som skall utföras så är det alltid en god idé att "inte laga något som inte behöver repareras". Fördelen med att avvakta med Mac OS Sierra v10.12 är att man till slut kommer att kunna uppdatera till ett en nyare operativsystem som har finputsats rejält och samma sak gäller för tredjepartsprogrammen som har anpassats.

Systemkravet för Mac OS Sierra är dessa datorer:

MacBook (slutet av 2009 eller nyare)
MacBook Pro (mitten av 2010 eller nyare)
MacBook Air (sent 2010 eller nyare)
Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)
iMac (slutet av 2009 eller nyare)
Mac Pro (mitten av 2010 eller nyare)

Som allmänt krav enligt Apple gäller 2 GB arbetsminne, men Macpatric håller med övriga som rekommenderar 8 GB eller mer. Macpatric rekommenderar även att om datorn har en gammal mekanisk hårddisk som startskiva så bör den bytas ut till förmån för en knäpptyst och supersnabb modern "flashdisk" (SSD). Kontakta Macpatric för uppgraderingar.

Liknande läsning

Din pålitliga Apple-Expert i Stockholm
Hos Macpatric förstår vi hur viktigt det är att ha en fungerande MacBook eller annan Apple-enhet. Därför erbjuder vi omfattande...
Tips & Tricks | Anpassa din menyrad på macOS
Menyraden längst upp på ditt macOS-skrivbord kan anpassas för att inkludera de inställningar du använder mest (och eliminera de du...
Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac
Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS...