Logic Pro kommer äntligen till iPad

14 Maj 2023

Funktioner i Logic Pro för iPad

Precis som med Final Cut Pro för iPad tar Apple fördel av iPadens design och pekskärmsgränssnitt med den nya Logic Pro för iPad. Som vi nyligen rapporterade i vår genomgång av Logic Remote för iPad kan en pekplattans gränssnitt låsa upp en högre nivå av kreativitet i Logic för vissa musiker och redigerare, eftersom du kan manipulera det du ser direkt på skärmen.

Logic för iPad

Logic Pro för iPad har funktionen Plug-in Tiles som gör att du kan ha dina mest använda kontroller inom räckhåll. Appen har också över 100 instrument och effekter som plug-ins, inklusive Sample Alchemy, ett nytt manipulationsinstrument som kan förvandla ljudprover med en enkel beröring.
Självklart, eftersom iPads har inbyggda mikrofoner, stöder Logic Pro för iPad inspelning från dessa mikrofoner. Du kan också spela in från en mikrofon ansluten via USB/Lightning.


Logic iPadOS


Appen möjliggör för producenter att programmera och justera beats samt skapa egna trumkit. Apple inkluderar också Beat Breaker, en plug-in för tids- och tonhöjdsförändring, samt Quick Sampler, som kan dela upp och omvandla ljudprover till helt nya spelbara instrument. Appen har också en Step Sequencer för programmering av trummönster, baslinjer och melodier.
Men det vore inte Logic Pro utan fullständigt stöd för proffs-mixning. Som tur är har Logic Pro för iPad en mixer med kanalsträngar, volymreglage, panorering, plug-ins, sends och exakt automation.

Vilka iPads kan köra Logic Pro för iPad?


Logic Pro är något mer förlåtande. Den kräver A12 Bionic-chippet, vilket utökar antalet iPads som kan köra appen betydligt. Appen kan köras på:
- iPad 8:e generationen och nyare
- iPad Air 3:e generationen och nyare
- iPad mini 5:e generationen och nyare
- iPad Pro 12.9-inch 3:e generationen och nyare
- iPad Pro 11-inch 2:a generationen och nyare

Macpatric har en passande iPad på lager!

 

Liknande läsning

Apple-menyns utveckling genom tiderna
Apple-menyn är den kända rullgardinsmenyn uppe till vänster för de som använder Mac-datorer. Sedan 1984 har den varit en framstående...
Du behöver dessa enheter och kablar för att få ut det mesta av din nya iPhone 15 Pro
Skillnader i USB-C-porten mellan iPhone 15 Pro-modellerna och den vanliga iPhone 15 iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max...
Din helhetspartner för Apple, nätverk och tekniklösningar i Stockholm
Experter på Apple i Stockholm Välkommen till hjärtat av Apple-expertis i Stockholm. På Macpatric är vi mer än bara försäljare;...