Håll i hatten när du använder uppladdningsbara batterier

18 Jan 2017

Bärbara datorer med uppladdningsbara batterier - vi vet alla hur dessa blir med åren. Full laddning innebär med tiden sämre och sämre batteritid. I den bästa av världar byter man ut sitt "något/några år gamla batteri" mot ett nytt för att batteritiden har hunnit försämras rejält. När diverse inställningar och knep för att maximera batteritiden inte räcker så är det endast ett byte till ett nytt och fräscht batteri som är lösningen.

Tyvärr är de uppladdningsbara batterierna till bärbara datorer och andra apparater inte alltid 100 procent perfekta. I olycksfallen börjar batteriet sakta men säkert att svälla och expanderar i storlek. Till en början märks det inte. När det väl märks att batteriet har svällt så har det gått ganska långt. Här finner du vårt sortiment av batterier.

Hos exempelvis MacBook Pro med "Unibody-designen" (kring åren 2009–2012) befinner sig batteriet under bland annat styrplattan. När batteriet har svällt en hel del kan styrplattan bli trög att trycka på. Det behövs allt mer muskelkraft för att utföra ett klick. Då är det hög tid att byta batteri.

Macpatric har bytt ut svullna batterier i MacBook Pro många gånger med lyckliga slut. De svullna batterierna är ofta Apples egna originalbatterier. Men oavsett om det är Apples egna eller ej som har svällt så är det viktigt att byta till nya. Macpatric har valt att sätta in högkvalitetsbatterier från NewerTech.

Vid ett av de senaste batteribytena där batteriet på en Macbook Pro 13" 2011 hade svällt extra mycket har Macpatric passat på att dokumentera, se här hur det gick från en situation som kanske kan klassas som hopplös till ett lyckligt slut:

MD313xx/A: 13,3 tum/2,4 i5/2x2 GB/500-5400

apple batteri

MacBook Pro (13 tum, sent 2011)

Vill du se hur det slutade? Lägg till Macpatric på Instagram!

Önskar du en fungerade Macbook med en supersnabb SSD-lagring även efter du trodde datorn hade gjort sitt. Kontakta Macpatric!

Liknande läsning

Apple-service för MacBook i Stockholm – Öppet hela sommaren
Behöver du byta batteri, skärm eller tangentbord på din MacBook eller MacBook Pro? Vi är ditt självklara val för professionella...
Snabbt och smidigt batteribyte för MacBook i Stockholm
Att äga en MacBook innebär att man har en maskin av hög kvalitet, men precis som alla elektroniska apparater har...
Din pålitliga Apple-Expert i Stockholm
Hos Macpatric förstår vi hur viktigt det är att ha en fungerande MacBook eller annan Apple-enhet. Därför erbjuder vi omfattande...