Framsteg inom Thunderbolt-tekniken

19 Mar 2021

STORA NYHETER FÖR BIG SUR: THUNDERBOLT-ENHETER

En av de vanligaste frågorna vi får är: "kommer alla mina Thunderbolt-enheter att fungera med macOS 11 Big Sur?"

Apple har dumpat det numeriska suffixet för Thunderbolt. Vad de flesta för närvarande kallar "Thunderbolt 4", Apple kallar " Thunderbolt / USB 4. " Denna terminologiförändring kommer sannolikt att ta bort osäkerheten framåt, men det är förståeligt nog lite förvirrande för tillfället. Vad Apple vill kommunicera är att alla dina Thunderbolt-enheter kommer att fungera på de nya M1 Mac-datorerna.

Vi bör också påpeka att eftersom M1-chipset saknar stöd för 8K-skärmar, kan Apple inte hävda att portarna är "Thunderbolt 4" ...

Big Sur & Thunderbolt

Efter omfattande tester kan Om OWC nu verifiera att alla testade Thunderbolt-enheter fungerar med Big Sur . Oavsett vilken Mac du använder, om den kan köra macOS 11, kommer den att stödja alla generationer av Thunderbolt-enheter.

Pre-Thunderbolt 3-enheter kommer fortfarande att behöva använda Apples Thunderbolt 2 <-> Thunderbolt 3-adapter , så förvänta dig inte att den externa enhet som du har anslutit till din MacBook Pro från 2013 plötsligt uppnår hastigheter på 40Gb / s från dess 20Gb / s Thunderbolt 2 gränssnitt.

Hubbing- teknik

En av de mest spännande framstegen inom Thunderbolt-tekniken är att den fjärde generationen möjliggör "hubbing" - anslutning av upp till fyra Thunderbolt-enheter via en port.
Vi kan verifiera att pre-Thunderbolt 3 Mac-modeller inte stöder hubbing, och ytterligare portar på dessa Mac-datorer fungerar endast för USB 3 och upp till 10 Gb / s (USB 3.1gen2 vs USB 3.2).

Vi har dock några stora nyheter att rapportera ...

Med denna veckas släpp av macOS 11.1 stöder nu alla Thunderbolt 3 Mac-datorer hubbing . Ja, du läste rätt - med Big Sur är din Thunderbolt 3 Mac nu (i huvudsak) en "Thunderbolt 4" -dator!

Thunderbolt 4 Dock

Thunderbolt 4 Hub

Läs mer om Thunderbolt här —> Frågor och svar om Thunderbolt (USB-C)

 

 

Liknande läsning

Apple-produkter i lager för omedelbar leverans från Kungsholmen!
Vi är glada att kunna meddela att vi nu har ett exklusivt utbud av de senaste Apple-produkterna direkt tillgängliga från...
Upptäck Apple 24-tums iMac med M3-chipet - En omfattande köpguide
I oktober 2023 lanserade Apple den senaste uppdateringen av sin ikoniska iMac: en 24-tums modell med det nya M3-chipet, som...
Ny i Lagret: iMac 24-tums M3 - En Revolution inom Kraft och Design
Det är med stor entusiasm vi meddelar att den senaste iMac 24-tums med M3-chip nu finns tillgänglig hos oss. Denna...