Batteribyte på Macbook Retina

06 Jan 2018

Uppladdningsbara batterier - vi vet alla hur dessa blir med åren. Full laddning innebär med tiden sämre och sämre batteritid. I den bästa av världar byter man ut sitt "något/några år gamla batteri" mot ett nytt för att batteritiden har hunnit försämras rejält. När diverse inställningar och knep för att maximera batteritiden inte räcker så är det endast ett byte till ett nytt och fräscht batteri som är lösningen.

Tyvärr är de uppladdningsbara batterierna till bärbara datorer och andra apparater inte alltid 100 procent perfekta. I olycksfallen börjar batteriet sakta men säkert att svälla och expanderar i storlek. Till en början märks det inte. När det väl märks att batteriet har svällt så har det gått ganska långt.

På MacBook Pro Retina befinner sig batteriet under bland annat styrplattan. När batteriet har svällt en hel del kan styrplattan bli trög att trycka på. Det behövs allt mer muskelkraft för att utföra ett klick. Då är det hög tid att byta batteri.

Macpatric har bytt ut svullna batterier i MacBook Pro Retina flera gånger med lyckliga slut. Läs mer här:

Batteribyte hos Macpatric. Macbook Pro Retina 13 & 15"

Så här skriver Apple om batterier

 

Byta batteri macbook retina

 

Liknande läsning

Kraftfull prestanda till nedsatt pris: Upptäck MacBook Pro 14” med M3 Pro
I vår jakt på den ultimata arbetsstationen har vi på Macpatric identifierat en sann pärla: MacBook Pro 14” med M3...
MacBook Air-köpguide 2024: Hitta den perfekta modellen för dig
År 2024 står ut som ett banbrytande år för Apple och dess användarbas med introduktionen av den nyaste uppdateringen till...
Nu i lager hos Macpatric: revolutionerande MacBook Air M3
Vi på Macpatric är entusiastiska över att meddela att den senaste tekniska innovationen, MacBook Air M3, nu har börjat anlända...