Apples svar på Generativ AI - Vad du behöver veta?

26 Okt 2023

Apples AI-strategi har varit i strålkastarljuset nyligen, särskilt efter att företaget hamnade lite efter konkurrenterna när det gällde generativ AI. Macpatric belyser några av de senaste händelserna inom denna teknik från Apple. Denna uppdatering inkluderar ny information om Apples framsteg och framtida planer för generativ AI.

Apple & AI

Bakgrund Apple har ökat sina ansträngningar kring utvecklingen av generativ AI-teknik. Trots att företagsledningen initialt blev överraskad av branschens snabba framsteg, har Apple nu gjort AI till en prioritet.

Apples egna modeller Apple har utvecklat en egen storskalig språkmodell vid namn "Ajax", som är tänkt att fungera som en grund för företagets generativa AI-satsningar.

Företaget arbetar även på ett projekt kallat "Apple GPT" som kan rivalisera OpenAI's ChatGPT.

Framtida planer Det pågår intensiva ansträngningar inom Apple för att implementera generativ AI-teknik på iPhone och iPad från senast 2024, med fokus på att förbättra Siri och andra applikationer.

Apple planerar att bygga upp AI-serverinfrastrukturen under 2023 och skala upp den under 2024.

Nya funktioner på väg En ny version av Siri som drivs av generativ AI-teknik är under utveckling och kan lanseras nästa år.

Investeringar och Forskning Apple har ökat sina investeringar i AI och planerar att anställa mer personal i Storbritannien för att förstärka sin forskning inom generativ AI.

On-device vs Moln Det finns ingen ny information tillgänglig, men det nämndes tidigare att detta är en betydande fråga för Apple.

Sammanfattning Med tanke på den snabba utvecklingen av generativ AI-teknik och Apples ökade investeringar inom området, blir de kommande åren kritiska för företaget för att hålla jämna steg med konkurrenterna och förbättra sina produkter och tjänster med AI-drivna funktioner.

För att hålla er uppdaterade om Apples framsteg inom AI och andra tekniknyheter, fortsätt följa Macpatrics Insikter!

Mer läsning och källor

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...