Apples svar på Generativ AI - Vad du behöver veta?

26 Okt 2023

Apples AI-strategi har varit i strålkastarljuset nyligen, särskilt efter att företaget hamnade lite efter konkurrenterna när det gällde generativ AI. Macpatric belyser några av de senaste händelserna inom denna teknik från Apple. Denna uppdatering inkluderar ny information om Apples framsteg och framtida planer för generativ AI.

Apple & AI

Bakgrund Apple har ökat sina ansträngningar kring utvecklingen av generativ AI-teknik. Trots att företagsledningen initialt blev överraskad av branschens snabba framsteg, har Apple nu gjort AI till en prioritet.

Apples egna modeller Apple har utvecklat en egen storskalig språkmodell vid namn "Ajax", som är tänkt att fungera som en grund för företagets generativa AI-satsningar.

Företaget arbetar även på ett projekt kallat "Apple GPT" som kan rivalisera OpenAI's ChatGPT.

Framtida planer Det pågår intensiva ansträngningar inom Apple för att implementera generativ AI-teknik på iPhone och iPad från senast 2024, med fokus på att förbättra Siri och andra applikationer.

Apple planerar att bygga upp AI-serverinfrastrukturen under 2023 och skala upp den under 2024.

Nya funktioner på väg En ny version av Siri som drivs av generativ AI-teknik är under utveckling och kan lanseras nästa år.

Investeringar och Forskning Apple har ökat sina investeringar i AI och planerar att anställa mer personal i Storbritannien för att förstärka sin forskning inom generativ AI.

On-device vs Moln Det finns ingen ny information tillgänglig, men det nämndes tidigare att detta är en betydande fråga för Apple.

Sammanfattning Med tanke på den snabba utvecklingen av generativ AI-teknik och Apples ökade investeringar inom området, blir de kommande åren kritiska för företaget för att hålla jämna steg med konkurrenterna och förbättra sina produkter och tjänster med AI-drivna funktioner.

För att hålla er uppdaterade om Apples framsteg inom AI och andra tekniknyheter, fortsätt följa Macpatrics Insikter!

Mer läsning och källor

Liknande läsning

Macpatric och konsten att behärska korttidshyra av teknisk utrustning
I en värld där tekniken ständigt förändras, erbjuder Macpatric innovativa lösningar som håller jämna steg med den senaste utvecklingen. Som...
Ny i Lagret: Den kompakta kraftpaketet MacBook Pro 14-tum i Rymdsvart
Vi är glada över att meddela att vi nu har den senaste MacBook Pro 14-tum i rymdsvart på vårt lager....
Först till Kvarn: Den nya MacBook Pro 16-tum med M3 Pro-chip
Det är med stor glädje vi meddelar att vi har fått in ett mycket begränsat antal av den efterlängtade MacBook...