Apple släpper kritiska uppdateringar – uppdatera snabbt

08 Sep 2023

Under torsdagskvällen meddelade Apple att de har släppt nya uppdateringar för Mac, iPhone, iPod Touch, iPad och Apple Watch. Om du använder någon av dessa enheter rekommenderar vi starkt att du uppdaterar dem skyndsamt.

Anledningen? De senaste versionerna, som Mac OS 13.5.2, IOS 16.6.1, iPad OS 16.6.1 och Watch OS 9.6.2, syftar till att rätta till två allvarliga sårbarheter. Dessa, identifierade som CVE-2023-41064 och CVE-2023-41061 eller ‘Blastpass’, kan potentiellt tillåta installation av spionmjukvaran Pegasus. Ars Technica har rapporterat om dessa sårbarheter, vilket understryker behovet av att ständigt hålla sina enheter uppdaterade.

För den som önskar mer detaljerad information kan man besöka Apples officiella supportsidor. Om du behöver ytterligare rådgivning eller support, står Macpatric till ditt förfogande med vår expertis genom våra konsulter och serviceverkstad.

Macpatric - Din pålitliga partner i den digitala tidsåldern

Hos Macpatric strävar vi efter att ge dig bästa möjliga stöd i den digitala världen. Sedan 1990-talet har vi varit här för att vägleda, stödja och reparera. Vare sig det handlar om produktval, teknisk support eller reparationer, kan du lita på Macpatric.

Virus macOS

 

Liknande läsning

Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...
Hitta din perfekta Apple-produkt hos Macpatric
Hos Macpatrics butikslager hittar du ett noga utvalt sortiment av Apples mest populära produkter. Oavsett om du är ute efter...
iPad Köpguide 2024: Hitta den perfekta iPaden för dig
Att välja rätt iPad kan kännas förvirrande med så många modeller att välja mellan. Här är en detaljerad guide för...