Apple

01 Jan 2021

Apple

Apple grundades 1976 och är en av de tidiga pionjärerna inom datorbranschen. De sålde sin första dator vid namn Apple I redan samma år och sedan dess så har de har de alltid gett oss banbrytande datorer. 

Bland annat så var Apple först med grafiskt gränssnitt på en dator och många av deras modeller har varit viktiga milstolpar i datorhistorien. Idag är nog dock Apple mer känt för de innovationer de gjort under 2000-talet. Några viktiga saker som verkligen förändrat marknaden är exempelvis musikspelaren iPod, musikbutiken iTunes Store och inte minst telefonen iPhone.

En sak som skiljer Apple från många andra datortillverkare är att de alltid satsat på att endast ha ett fåtal modeller. Många av Apples datorer har även hjälpt till att driva pc-utvecklingen framåt och varit de datorer som andra datortillverkare jämför sina datorer med.

Mac

Vad gäller stationära datorer så har Apple gjort allt-i-ett-datorn känd i och med modellen iMac, Mac mini visade hur liten en stationär dator kunde vara och Apples Mac Pro har alltid varit en av de kraftfullaste datorerna på marknaden.

På den bärbara sidan så har de revolutionerat datorvärlden med den extremt tunna MacBook Air och nu senare MacBook. Apples MacBook Pro har också länge varit en favorit för de som kräver bra batteritid och mycket kraft i ett bärbart format.

Telefoner

Idag så säljer som sagt Apple inte bara datorer utan deras mest populära produkt är telefonen iPhone. Denna telefon har sedan den första modellen varit en av världen mest sålda telefoner och format hur nästan alla telefoner idag ser ut. Förutom att vara den första telefonen som gjorde pekskärmen populär så har dess appbutik App Store verkligen ändrat hur vi använder våra telefoner.

Andra produkter som Apple säljer idag är den smarta klockan Apple Watch, surfplattan iPad, musikspelaren iPod samt Apple TV, en mediaspelare till din TV.

 

Liknande läsning

Framtiden är här: AI och Apple på WWDC 2024 – Vad Macpatric ser fram emot
Apple har officiellt meddelat att WWDC 2024 kommer att hållas från den 10 till den 14 juni vilket är en...
Kraftfull prestanda till nedsatt pris: Upptäck MacBook Pro 14” med M3 Pro
I vår jakt på den ultimata arbetsstationen har vi på Macpatric identifierat en sann pärla: MacBook Pro 14” med M3...
MacBook Air-köpguide 2024: Hitta den perfekta modellen för dig
År 2024 står ut som ett banbrytande år för Apple och dess användarbas med introduktionen av den nyaste uppdateringen till...