Viktiga nyheter till alla Adobe Creative Cloud-användare: Ändringar i molnlagringstjänsten

07 Aug 2023

Adobe har meddelat att de kommer att "modernisera" Creative Cloud-lagringsupplevelsen och avveckla funktionen för synkroniserade filer. Denna ändring träder i kraft den 1 februari 2024.

Vad innebär detta för dig?

1. Lokal synkronisering upphör Filer som tidigare sparats och synkroniserats automatiskt med assets.adobe.com kommer inte längre att göra det.
2. Ingen automatisk kopia Om du laddar upp filer direkt till assets.adobe.com eller Creative Cloud Mobile App kommer de inte automatiskt att kopieras till din dator.

Vad kan du göra?

Om du inte aktivt har använt dig av de Creative Cloud-synkroniserade filerna, behöver du inte göra något. Men om du har tillgångar som är sparade där, rekommenderar vi följande:

1. Säkerhetskopiera dina filer Se till att dina filer är säkert lagrade antingen lokalt på din dator eller genom en tredjeparts molnlagringstjänst som Dropbox eller Google Drive.
2. Fundera över alternativa lagringslösningar Detta kan vara ett bra tillfälle att överväga andra molnlagringstjänster som Dropbox eller Google Drive, eller att investera i en egen serverlösning.

Ingen förändring i Creative Cloud-dokument
Det är viktigt att notera att denna förändring inte kommer att påverka Creative Cloud-dokumentfunktionaliteten. Du kan fortfarande arbeta som vanligt med program som Adobe Photoshop och Adobe Illustrator, och dina dokument kommer att förbli synkroniserade över dina enheter.

Sammanfattning

I grund och botten betyder denna förändring att Adobe flyttar bort från sin egna fillagringstjänst och hänvisar användarna till att använda andra alternativ som Dropbox, Google Drive eller egna serverlösningar.

Vi på Macpatric står till er tjänst om ni behöver vägledning eller stöd i detta skifte. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller behöver hjälp med att hitta den bästa lösningen för era behov.

Adobe slutar med drive

Liknande läsning

När sommaren kommer ökar behovet av fungerande Teams och Microsoft 365
  Sommaren står för dörren och med den kommer nya utmaningar och möjligheter för företag och anställda. När semestertider närmar...
Macpatric – Framtidens IT-lösningar med Apple-produkter
På Macpatric är vi ledande inom att maximera företags produktivitet med hjälp av Apple-teknologi. Vi levererar inte bara produkter av...
Macpatric: Skräddarsydda tekniklösningar för en hållbar morgondag
I takt med att digitaliseringen omdefinierar våra arbetsplatser och hem, står Macpatric redo att erbjuda expertis och stöd. Som din...